Hoe registreer ik een waardevermindering van activa?

Als u een afschrijvingsbedrag voor een actief wilt opnemen, kunt u een terugkerend dagboekprofiel instellen op basis van uw voorkeuren.

Om dit te doen:

• Klik op de Accountant-tab in de linker zijbalk en ga naar "Terugkerende dagboeken."

• Click + New Rechtsboven op de pagina.

• Voer de Profiel Naam in.

• Geef een korte notitie voor de dagboekvermelding en voeg andere noodzakelijke details toe.

• Selecteer de frequentie van het terugkerende dagboek onder de Herhaal dit alles dropdown.

Inzicht: U kunt ook een frequentie naar keuze invoeren door Custom te kiezen van de vervolgkeuzelijst.

• Select Afschrijvingskosten als de Debitrekening en de rekening waaronder het actief is geregistreerd als de Creditaccount.

Record Depreciation
  • Click Opslaan en publiceren of Opslaan als ontwerp om de waardevermindering van activa vast te leggen.

Op basis van de voorkeuren die u hebt ingesteld voor het terugkerende dagboek, worden de sub-dagboeken opgeslagen in de status Ontwerp of Gepubliceerd.
Alle sub-dagboeken zijn beschikbaar als dagboek onder Handmatige dagboeken.